Oktober is Obstober.

obstober2Op internet zag ik leuke vermeldingen die iets bijzonders van de maand oktober maken. Rocktober, wat is je muzieksmaak, stoptober, stop nu toch eens met roken, shocktober, heeft met Halloween in aantocht weinig uitleg nodig, moktober, pissig omdat het regent en wat mij betreft Obstober, omdat het zo geweldig obstacle runnen is in deze maand.

Voor een goede obstacle heb je niet veel nodig; wat obstakels, een leuk parcours, vrienden, krijgsmakkers zogezegd en natuurlijk het liefst een flinke berg goede modder. En voor modder heb je maar 2 dingen nodig: Aarde en water. En laat het vooral in oktober nou vaak lekker pijpenstelen regenen. Kortom water genoeg om van oktober een waar obstakelfestijn te maken.

En dat merk je. Zelf heb ik 2 runs op de agenda staan, maar je wordt in oktober werkelijk overladen met evenementenuitnodigingen voor tientallen geweldige runs, je weet gewoon niet welke je kiezen moet. Deze maand ga ik naar de Down Under run in Nieuwegein, gewoon om mijn allereerste obstacle ervaring in ere te houden en naar de Zombie Rush in Brabant. Ik heb er nu al zin in.

obstober3Mijn dochters en man doen deze maand hun eerste obstacle run en ik hoop dat ze het ook te pakken krijgen. Als je de liefde voor de OCR eenmaal te pakken hebt kom je er niet meer vanaf. Zij beginnen echter rustig met een kidsrun, waarbij mijn man de begeleiding zal doen. Hij kan zich ook niet voorstellen dat hij ooit de smaak echt te pakken krijgen, maar hij zou de eerste niet zijn.

Verder volg ik her en der mijn vrienden en bijna iedereen heeft wel een race, zo niet meer, op de kalender staan. Zo is er natuurlijk ook de Brother Edition deze maand, die zelfs zo populair is dat er extra waves aan toegevoegd zijn om maar zoveel mogelijk mensen mee te laten lopen.

Screen-Shot-2015-03-16-at-18.25.06-620x330Een aantal van mijn vrienden staan zelfs aan de start van de Wereldkampioenschappen in Amerika. Het Wereldkampioenschap Spartan Race is al achter de rug, maar het WC OCR komt er nog aan en ik volg onder anderen Andrea van Runandrearun en Susanne Ulrich op de voet bij hun prestaties. Het is moeilijk om te kunnen tippen aan de wereldklasse der OCR elite, maar het feit dat ze er staan vind ik persoonlijk al bewonderenswaardig genoeg. Veel succes dames!!!

Een paar runs zijn al geweest en die waren zeer bijzonder. Via vrienden keek ik onder meer mee naar de Race Against Nature en de 24h Mudmasters (oké, dat was eigenlijk nog september, maar de napret begon pas in oktober en duurt nog wel even voort). Want My God… 24 Uur obstakels trotseren en dan nog overeind staan… Kan het nog stoerder, krachtiger, beestachtiger? Sport verbroedert zegt men, maar dit gaat wel wat dan dat, die mensen zitten in je bloed.obstober4

En het is aanstekelijk, want de sport wint in rap tempo aan populariteit en het wordt steeds moeilijker om nog een kaartje te bemachtigen. Toch moet je zeker een keertje meedoen en wat is dan een betere maand om te begonnen dan deze? Wil je weten welke obstacle runs er deze maand nog aan komen? Hier is een lijstje:

 • Za 10 Strong Viking Hills Edition (Duitsland)
 • Za 10 Muscle Run
 • Za 10 Rondje om de koepel Obstacle run
 • Za 10 Special Obstacle Run
 • Zo 11 Muscle Run
 • Zo 11 Harbour Run
 • Zo 11 Down Under Obstacle Run Nieuwegein/Houten
 • Zo 11 Run For Our Lives – The disaster run
 • Zo 11 Highland Run
 • Zo 11 Military Crossloop Boekelo
 • Za 17 Beach Obstacle Run Texel
 • Zo 18 Beach Obstacle Run Texel
 • Zo 18 Apocalypse Trophy
 • Zo 18 Caveman Challenge
 • Za 24 Strong Viking Brother edition
 • Zo 25 Strong Viking Brother edition
 • Za 31 ZombieRush

CKi1-YWUkAAieXHDe meeste runs zijn al uitverkocht, maar wie weet kun je toch nog ergens aan deelnemen. Sowieso zijn er vaak vlak voor de runs nog kaartjes te koop op facebook, omdat mensen toch niet kunnen deelnemen door bijvoorbeeld een blessure.

Doe je voor het eerst mee, ga dan niet meteen voor de zwaarste. Een 10 kilometer obstacle run is absoluut niet vergelijkbaar met een gewone 10 kilometer. Bereid je goed voor en trek geschikte kleding aan. Op Obstakels.com vind je alle benodigde informatie, een webshop met goede obstacle run gear, alsmede de kalender voor toekomstige obstacle runs.

Maar vooral: Geniet, duik in de blubber, ga kopje onder, help en vraag hulp, en nogmaals Geniet.

Ik wens jullie een fijne Obstober!

Advertentie

2 gedachtes over “Oktober is Obstober.

 1. Zondag ga ik even kijken bij de Harbour Run, meedoen werd helaas te riskant want volgende week moet ik knallen tijdens het WK! En om Obstober (mooi gevonden!) goed af te sluiten loop ik de 25e nog een rondje Strong Viking mee 🙂 En Zombie Rush klinkt zo ontzettend leuk, dus wie weet… Misschien zie ik je daar! Veel plezier in elk geval en succes met de laatste trainingen!

  Geliked door 1 persoon

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s