Zo verbrand je meer calorieën; 10 Voedingsmiddelen die je stofwisseling versnellen.

Er zijn veel voedingsmiddelen die je elke dag kunt eten om calorieën te verbranden, zodat je gewicht verliest. Het goede nieuws is dat deze voedingsmiddelen superlekker zijn en dat ze daarnaast ook nog allerlei extra voordelen voor je gezondheid bieden.

Probeer daarom dagelijks of op zijn minst wekelijks een aantal van de voedingsmiddelen te gebruiken. Evengoed blijft het dan belangrijk om te bewegen. Van alleen beter eten kunnen maar weinig mensen langdurig gewicht verliezen. Belangrijk is dus dat je je hele levensstijl eens goed onder de loep neemt, maar deze voedingstips zijn alvast een goed begin.

Als je naast beter eten ook nog regelmatig beweegt (en dat is meer dan 1 keer per week een half uurtje wandelen) zul je razendsnel overbodige kilo’s verliezen. Daarbij zal je gezondheid over de hele linie verbeteren, je zult minder kortademig worden en meer energie krijgen wat je gehele levensstijl weer ten goede komt omdat je meer zin krijgt om iets te doen.

Hoe dan ook, hier volgt het lijstje met de lekker dingen die vanaf nu echt niet meer op je boodschappenlijstje mogen ontbreken. En moet ik nog zeggen dat dit in plaats van de chips is en niet èn èn? Bij dezen dan!

1. Grapefruit

84a115c1f22a1adf717cf1ac7fca30c0_medium.

Gele, oranje of rode grapefruits, dat is niet van belang. Wat wel belangrijk is, is dat grapefruits de snelheid van je stofwisseling vergroten en helpen met het verbranden van veel calorieën. En het moge duidelijk zijn: Om af te vallen moet je meer verbranden dan binnen krijgen. Deze vrucht helpt daarbij. Grapefruit is bovendien rijk aan vezels die je bloedsuikerspiegel stabiliseren.

Je kunt grapefruit verwerken in fruitsalades, smoothies of er grapefruitsap (zonder suiker!) van maken. Ook zijn ze prima te gebruiken in taarten of als toevoeging aan een bakje kwark. In het begin zul je nog moeten wennen aan de ietwat bittere zure smaak, maar als het je lukt de suiker achterwege te laten ben je daar in een mum van tijd aan gewend.

2. Selderij

c1f82303eb4b145a67ecc202d4927a49_medium.

Het geheim van selderij is heel eenvoudig: Het bevat zeer weinig calorieën en verbrandt er meer dan dat je binnen krijgt. Selderij bestaat voornamelijk uit water, wat het bijzonder geschikt maakt als onderdeel van een evenwichtige voeding. Echter, alleen met selderij zul je niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgen, dus het is zaak het te combineren met een ander voedingsmiddel. Je zou er een grapefruitsalade mee kunnen verrijken.

3. Volkoren granen

e0e04390df2cbc6cc5fb0a4d4f4c0f99_medium.

Studies tonen aan dat volkoren granen gezonder dan geraffineerde granen. Zo verlagen ze het het risico op het krijgen van een chronische ziekte. Dit type granen is een goed onderdeel van een dieet, omdat het meer tijd kost om te verteren en je zult niet snel weer honger krijgen.  Beter grof volkoren brood dan wit brood dus, mits je niet allergisch bent voor gluten. Volkoren granen zijn rijk aan diverse vitaminen, mineralen en koolhydraten en bevatten maar weinig vet.

4. Groene thee

c2aa93cec26eb39b9d3587a28318329d_medium.

Als je de groene thee nog niet had ontdekt als booster voor een goede stofwisseling dan is dit de hoogste tijd! Dit exotische Aziatische warme drankje is al vrij gewoon geworden in de levens van de meeste mensen, maar we mogen niet vergeten dat het zeer gezonde eigenschappen heeft.

Groene thee is rijk aan anti-oxidanten, het verhoogt je stofwisseling en helpt gewicht te verliezen. Dat is toch fantastisch, niet? Gewoon genieten van een kop warme groene geurige thee en ondertussen doe je je lichaam er een groot plezier mee.

5. Omega-3

496bfbefa9ac081fbd4e67e375b353f9_medium.

Het is wetenschappelijk bewezen dat Omega-3 fungeert als stofwisselingsregulator. Omega-3 is een vetzuur dat van invloed is op het hormonale leptine niveau. Dit hormoon bepaalt hoe snel vet verbrand wordt. Nou, daar willen we graag invloed op uitoefenen toch?

Als Omega-3 niet voldoende wordt geproduceerd door ons lichaam kunnen we het alleen binnen krijgen door het eten van vis (tonijn, zalm, haring vooral) of door speciale voedingssupplementen te slikken zoals Omega-3 capsules, bijvoorbeeld van Solgar. Visolie uit voeding verdient echter de voorkeur boven pillen.

6. Koffie

e2ed0f34afcf54e175a75cf5e845b7a7_medium.

Ik denk dat niemand zich zijn leven kan voorstellen zonder een kop heerlijk dampende koffie om wakker te worden en te beginnen met een leuke vrolijke ochtend. We weten allemaal dat cafeïne helpt om ons levendig en alert te voelen. Als je een dosis cafeïne in je bloedsomloop krijgt versnelt dit je hartslag, verhoogt het de zuurstofopname en ga je dus meer calorieën verbranden.

Ook het feit dat je van cafeïne actiever wordt helpt natuurlijk. Helaas hebben mensen de vervelende eigenschap hun koffie te verprutsen met allerlei smaakjes, crèmes en suikers die ze in de koffie gooien, waardoor het pure goede effect van koffie teniet wordt gedaan. Een sloot koffiemelk in je koffie is de dikmaker nummer 1. Je zit dan gewoon slagroom te drinken!

Probeer je koffie dus zwart te drinken en denk in elk geval aan het vervangen van suiker door zoetjes. Dat dit kankerverwekkend zou zijn is iets waar je je pas zorgen over hoeft te maken als je ongeveer 40 koppen koffie per dag drinkt, maar het lijkt me dat je dan wel andere problemen hebt, aangezien je dan stijf staat van de cafeïne…

7. Avocado

863b8d2b42a404041cd5963ab333b8e1_medium.

Avocado is een drievoudige vetverbrander. Het bevat enkelvoudig onverzadigd vet dat je stofwisseling versnelt en het beschermt het energieproducerende deel van de cellen tegen schade door vrije radicalen. Bovendien heeft avocado een heleboel prachtige voordelen voor de gezondheid.

Het verlaagt het cholesterolgehalte, geneest wonden, verlaagt het risico op hart-en vaatziekten en beroertes en is goed voor je ogen en haren.

Je kunt een halve avocado met tomaten en zeezout eten voor een gezond en snel ontbijt, voeg gesneden avocado toe aan een groene salade, leg de avocado op de gril of maak een lekkere avocado smoothie met kaneel en kokosmelk. Je kunt nog veel meer dingen verzinnen, avocado combineert geweldig met zowel zoet als hartig en is daarmee een ideaal voedingsmiddel voor elk moment van de dag.

8. Pittig gekruid voedsel

389ed9b9364c7520457ba2287efe7ecb_medium.

Alle pittige kruiden helpen je om calorieën sneller te verbranden en moeten daarom kwistig gebruikt worden. Ze zijn arm aan calorieën en ze kunnen een geweldige aanvulling op de maaltijden zijn. Gezond hoeft niet smakeloos te zijn! Pittige kruiden vermengd met yoghurt kunnen een lekkere dipsaus maken en wat kruiden op je avocado voor je hem grilt maakt je maaltje nog lekkerder.

9. Chia zaden

9a35ffdd05d2491be4e8687a99e035b8_medium.

Chia zaden zijn rijk aan eiwitten, vezels en omega-3 vetten en helpen de stofwisseling te stimuleren, de eetlust te onderdrukken, en ze zetten glucagon om, ons groot vetverbrandingshormoon.

Chia zaden lijken klein, maar ze zwellen ongeveer 10 keer in hun grootte als je ze ongeveer 15 minuten laat weken. Ze geven je langer een vol gevoel en ook sneller, waardoor je minder geneigd bent teveel te eten als je een lepel chia toevoegt aan je maaltijd. Je kunt ze toevoegen aan je smoothies, salades, yoghurt of havermout.

10. Paranoten

2c3cd9e681b7719c1808b634f63a1137_medium.

Eén van de meest heerlijke dingen om te eten om calorieën te verbranden zijn paranoten. Deze noten helpen je stofwisseling te versnellen door het omzetten van het basis schildklierhormoon in T3, de actieve vorm van schildklierhormoon.

Paranoten kunnen helpen bij het bestrijden van cellulitis en stimuleren het immuunsysteem. Drink Paranoot melk met kardemom en vanille, snack een handje paranoten, of strooi wat gevijzelde nootjes op een papaja, mango en citrusvruchten salade.

Lekkere voeding toch? Gezond en lekker en zeker geen straf. Eet smakelijk en blijf vooral Fit!

Advertentie

Een gedachte over “Zo verbrand je meer calorieën; 10 Voedingsmiddelen die je stofwisseling versnellen.

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s