Ernstig verslavende Pindakaas Kwarktaart.

21032608_1888195997873630_2120357289029759863_nWAARSCHUWING: Zeer verslavend taartje!!!

Je moet wel echt een pindakaas liefhebber zijn voor deze taart, maar als dat het geval is, zul je bij het proeven van deze makkelijke taart een rondedansje doen.

Ik ben blij dat ik nog een foto heb kunnen nemen voordat mijn dochters erop aanvielen, want daarna was de taart in rap tempo verdwenen.

Het recept is vrij makkelijk te volgen. Werk het gewoon stap voor stap door. Je hebt er geen oven voor nodig, dat maakt het al iets makkelijker.

Daar daar staat tegenover dat je wel ruimte in de vriezer moet inruimen om deze taart goed te laten opstijven en te bewaren. Voor zover bewaren dus nodig is…

Wat heb je nodig?

Gereedschap:

Ik heb een tarte tatin vorm van Jamie Oliver Ø25 cm gebruikt, een Philips Keukenmachine met hakmessen, een Kitchenaid Mixer en een steelpannetje. Dit is natuurlijk allemaal vervangbaar door ander materiaal. Bakspray of iets anders om in te vetten.

Voor de bodem:

 • een pak bastognekoekjes of chocolate chip cookies
 • 10 haverbescuitjes (ah)
 • eetlepel magere melk
 • 100 gram gesmolten boter plus iets extra

Voor de vulling:

 • 150 gram crunchy pindakaas (of light voor een magere versie) van Calvé
 • 140 ml slagroom
 • zakje tartina (Dr. Oetker)
 • zakje klopfix (Dr. Oetker)
 • 125 gram poedersuiker
 • 250 gram kwark

21149978_1888196287873601_1150763840292170365_n

Hoe ga je te werk?

 1. Maal de koekjes tot kruimels in de keukenmachine. Smelt de boter en meng samen met de eetlepel melk goed door de kruimels.
 2. Voeg de boter rustig toe tot het een samenhangende substantie is. Misschien heb je niet al de boter nodig! of misschien een beetje meer, daarom heb je nog wat extra bewaard. (toch?)
 3. Spray een beetje bakspray in de vorm. Verspreid de kruimels over de bodem en druk stevig aan met een de achterkant van een lepel. Zorg dat je een opstaand randje maakt.
 4. Zet deze bodem een half uurtje in de vriezer.
 5. Ga ondertussen verder met de vulling. Meng de pindakaas met de slagroom en warm dit zachtjes op een vuurtje (niet koken) op tot het geheel vloeibaar is. Voeg het zakje tartina toe en blijf roeren. Laat afkoelen.
 6. Mix de kwark in de keukenmachine met de poedersuiker tot een romig en stevig mengsel. Doe er een zakje klopfix bij.
 7. Voeg het afgekoelde pindakaasmengsel (moet in elk geval lauw zijn) toe en mix tot de pindakaas goed is op genomen in het mengsel. Proef of je deze smaak goed vindt, anders voeg je nog wat kwark of wat pindakaas toe. Verdeel dit over de inmiddels koude bodem en zet het geheel terug in de vriezer.
 8. Laat ongeveer 3 uur staan om op te stijven.
 9. Eventueel kun je de taart serveren met wat chocoladesaus. Hiervoor smelt je wat pure chocolade in een pannetje met wat slagroom.
 10. De taart is het lekkerst als je hem zo koud mogelijk serveert, zet hem dus altijd terug in de vriezer. Mocht de taart te hard bevriezen, dan kun je hem voor het aansnijden even buiten de vriezer laten staan.

EET SMAKELIJK!

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s