Ach die arme Sebby…

Oh en nu is half Nederland aan het zeveren over een manneke wat niet met zijn vader over de finish mocht bij de Marathon… Wie heeft inmiddels niet het tranentrekkende filmpje gezien van het jongetje dat mee wil lopen met zijn vader en wordt tegengehouden door de beveiliging? Ach wat zielig… Zielig??? Helemaal niet zielig. Zielig is als je onder de voet gelopen wordt omdat je vader of moeder je zo nodig mee het drukke finishgebied in moet sleuren. 

Dus ja, ik vind het wel terecht. Ik wilde gevoelsmatig ook wel meelopen met mijn man en stel nou dat iedereen dat dan gaat doen. Vind het juist zware inschattingsfout van die moeder. Die vader stond daar nu mooi met een probleem, want die moeder was niet te vinden. Overigens had hij er zelf helemaal geen probleem mee hoor en vond hij het gewoon ook jammer, maar terecht.

Onze kinderen bleven gewoon lekker thuis. Ik wil gewoon kunnen kijken en de marathon beleven zonder steeds te moeten kijken of ik mijn kinderen nog niet kwijt ben. Zij vinden die drukte echt veel te irritant en worden er helemaal niet gelukkig van. En mijn man heeft zolang getraind voor zijn marathon, ik vind dat het dan ook zijn moment moet zijn.

Ik gun hem die volle glorie, het is een immense prestatie, laat de mensen die er voor gewerkt hebben ook gewoon de eer en niet dat iedereen maar over die finish gaat. Net als al die andere lopers. Die hebben de finish bereikt. Het finishgebied is in mijn ogen, zeker bij zo’n afstand, gewoon heilige grond. Met je kind finishen doe je dan maar in een dorpje waar je (in de buurt) woont.

Er zijn mensen die kunnen amper nog uit hun ogen kijken, nee, dan moet er zo’n kind in de weg lopen, want dit was niet het enige kind wat van de kant in de armen van een loper werd geduwd en die lopers zitten daar over het algemeen echt niet op te wachten. En zeker niet de mensen die nog net binnen de 4,5 uur binnen willen komen en die dan opgehouden worden door mensen die even met hun 4 koters gaan wandelen…

Nu is het 1 kind, straks zijn het er 3, dan een hele klas met de meester of juf en waar ligt dan de grens? Dat de lopers zelf niet meer bij de finish kunnen komen, zoals we bij het fietsen ook zien dat de renner moet afstappen dankzij in de weg staand publiek?

Het lijkt allemaal sneu enzo voor dat menneke, maar het stond duidelijk in de voorwaarden en stel je voor zeg. Volgend jaar opa met 6 kleinkinderen, oma erbij, honden, rolstoelen, kinderwagens. Er zijn genoeg andere momenten om leuke dingen met je kinderen te doen en om het speciaal te maken hoef je echt niet met je peuter over de finish.

Nu wordt alleen hier over gezeverd, maar het was een geweldige dag met geen enkele ongeregeldheid en ondanks best veel angstige mensen door Brussel is alles toch heel relaxed verlopen. DANKZIJ de beveiliging en alle vrijwilligers. Mensen gaan tekeer en noemen de beveiligers losers. Losers? Die ook voor jouw veiligheid zorgen. Sorry hoor, maar wil je horen als ze zomaar iedereen op het parcours laten, inclusief bommenleggers… Dus wat respectloos zeg om die mensen zo af te zeiken, die doen slechts hun werk.

Nu wordt er in de media ook alleen hierover gepraat terwijl het een fantastisch evenement was. Nou, hij heeft zijn moment gehad hoor met zijn kind. Ik zou me dood schamen! Waarom die poppenkast eromheen door de media? Je bent niet de enige die moe en emotioneel is hoor. Kom laten we met 1000000 over de finish gaan… Nee slecht plan toch. Geen startbewijs, dan ook geen finish.

Ik vind dat dit voorval, geheel voor eigen rekening van deze persoon, veel te veel wordt uitvergroot. Nu is het net alsof het zo’n kutstreek was ofzo, het kon gewoon niet. Tot aan 5 uur finishtijd was het gewoon superdruk en moesten beveiliging en vrijwilligers echt hard en snel werken om alles in goede banen te leiden. Dat mensen dan denken dat de regels niet voor hen gelden, wie zijn probleem is dat dan???

Het is alleen jammer dat sommige wel hun kans grepen tegen de regels in en alleen daarom is het zuur voor deze man. Die juist gezien zijn baan in de hardloopwereld ook beter had moeten weten. Maar ik heb liever een huilend kind dan dat mijn man op zijn plaat gaat over een kleuter die naar zijn vader of moeder wordt gestuurd, dus volgend jaar mensen: Gewoon niet doen!

 

 

Advertentie

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s