Hoera! 2 Jaar gestopt met roken!

smokeHOERA!! Vandaag 2 Jaar gestopt met Roken! Wat ben ik blij dat ik dit kan zeggen. Ik ben gestopt. Al 2 jaar! Dit is echt iets waar ik enorm trots op ben.

En niet alleen dat, mijn leven is onvoorstelbaar veranderd sinds ik die beslissing nam.

Moeilijk? Nee, lastig soms (dat was alleen in het begin), maar niet onmogelijk.

Ik ging hardlopen om maar niet aan mijn verslaving te denken en wonderbaarlijk genoeg kreeg ik er een nieuwe verslaving voor in de plaats.

Nu loop ik nog steeds, ik skeeler, ik fiets, ik zwem,  ik probeer eigenlijk elke sport die me leuk lijkt. Ik schrijf over sporten, gezond eten, afvallen en al die dingen.12801313_1271747682851801_3790830311245316480_n

Ik ben inmiddels een andere Arinka, of beter gezegd, de Arinka die ik ooit was voor ik zo stom was om te gaan roken omdat ‘ik er ook zo graag bij wilde horen en iedereen in mijn familie pafte’. Hoe dom kun je zijn.

Gelukkig heb ik nog ruim de helft van mijn leven om te genieten van al die dingen die ik nu kan. Al rokend had ik nooit zo kunnen sporten als ik nu doe en had ik me zeker een stuk minder goed gevoeld.

12798083_470923833104796_1147459200_nIk voel me mentaal sterker, fysiek fitter, ik zie er beter uit, ik ben over de hele lijn een stuk actiever, ik ruik lekker fris, ik hoef nooit meer te stressen of ik ergens wel of niet kan roken of dat ik nog genoeg sigaretten heb.

Ik heb meer lef, ik doe dingen die ik vroeger niet durfde. Ik heb er vrienden bijgekregen (en ja ook wel wat verloren die mijn nieuwe ik niet aankunnen, maar so be it), stel mezelf doelen en uitdagingen. Mijn leven is gewoon zoveel leuker geworden!

Nou ja zo kan ik nog wel even doorgaan met voordelen noemen van stoppen. Terwijl roken nul voordelen heeft en alleen maar nadelen. Het is alsof je opnieuw geboren wordt. Dus… Nooit wil ik nog terug naar toen!!!!!

18858-4y52I-original

 

Advertentie

3 gedachtes over “Hoera! 2 Jaar gestopt met roken!

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s