Sportmassage, even doorbijten!

0529massageEnig idee waar je gluteus minimus en medius (en God behoede de maximus) in je lichaam zitten? Ik inmiddels wel en dat heb ik geweten ook.

Ik had namelijk een sportmassage geboekt…

Mijn heupen zijn de laatste weken steeds gevoeliger geworden, opstaan werd steeds lastiger en minder soepel, omdraaien in bed ging niet echt makkelijk, ik kreeg mijn onderrug niet meer goed los. Volgende week moet (en wil) ik toch echt opdagen op Strong Viking. Er moest dringend iets gebeuren.

Een sportmassage dus en die heb ik dan ook geboekt bij de Thermen. Eigenlijk ga je daar normaal gesproken heen voor de sauna, maar ze hebben er nog veel meer en daar hoort ook een behandeling door een gekwalificeerde fysiotherapeut bij.

Deze ging mij dus een uurtje onder handen nemen, ja dat mag je letterlijk nemen. Ik vond het wel spannend, je weet tenslotte niet hoe het precies gaat en ik ben toch al niet zo van dat gepluk aan mijn lijf, dus laat staan door een vreemde.

Gelukkig voelde ik me meteen wel op mijn gemak en ik had eerst een uurtje gezwommen, dus ik was moe genoeg om niet volledig strak te staan in de spieren. Ik mocht op een heerlijk bedje gaan liggen met mijn gezicht in een gat en voilá, ik was relaxed.

Althans, dat dacht ik. Mijn voeten waren eerst aan de beurt, hmmm, ja fijn hoor, dan de kuiten ajajaja, iets teveel gelopen, bovenbenen, ook al minder fijn  en toen onderrug en zijkant van de bil. Mijn God, wat een helllllllllllllllllllll!

Die spieren waren helemaal gespannen en ook aan de korte kant. Dat schijnt overigens een typisch hardloperskwaaltje te zijn, er werd me dan ook op het hart gedrukt echt meer te rekken voor en na het lopen. Gewoon even rechterknie naar linksboven optrekken en de linkerknie dan naar rechtsboven, zodat deze spieren lekker lang blijven.

In ieder geval gaf hij niet op en ik verbeet me, want ondanks dat het hels veel zeer deed voelde ik ook wel dat dit hard nodig was en dat ik maar beter even door kon bijten. Na een tijdje (denk kwartiertje) waren de spieren goed te masseren zonder dat ik er last van had.

Toen zat het uurtje er al bijna op ook, dus de massage werd afgesloten met een lichte hoofdmassage, zodat het niet alleen maar kommer en kwel zou zijn. Heerlijk ontspannen. Na dat uurtje voel je je echt als herboren.

Ik moest wel even rustig overeind komen, want anders zou ik echt plat gaan, maar ik kan wel stellen dat het me echt geholpen heeft. Ik merkte het meteen al bij het fietsen naar huis: Mijn heupen doen niet meer zeer! Ik kan kracht zetten zonder dat ik ergens een pijntje heb! Whoooohooooo!!!

Ik voelde me gewoon met de minuut opknappen en snap echt niet dat ik dit zolang heb ‘aangekeken’. Zeker weten dat ik dit vaker ga doen, en dan wel heel wat sneller dan pas over een jaar. Sportmassage, volgens mij is het noodzaak! Misschien zelfs wel een goed onderdeel van je training?

Advertentie

2 gedachtes over “Sportmassage, even doorbijten!

  1. Hahahaha ik heb me kapot gelachen. In het herstel van mijn knie is dit momenteel wekelijks noodzaak voor me! Vreemd dat dit niet vergoed wordt door je zorgverzekering waar dit wel zeker onderdeel uitmaakt van je trainingen. Leuke Blog Arinka…. buikpijn van het lachen, en dat is dan weer goed voor de buikspieren😊

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja inderdaad, zou gewoon wel vergoed mogen worden. Nu viel het me nog mee de kosten, 57,50€, maar ja, dat kan niet iedereen zomaar missen. Gek genoeg werd het nog lekker ook die pijn, beetje afzien alsof je echt aan het trainen bent. 🙂 Hopelijk bij jou snel je knie ook weer in orde, dan spreken we een keer een loopje af in het midden!

      Like

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s