Lekker; een Big Tasty Happy Meal

Ik had er al niet zoveel mee, met Meneer Donalds. Als je flinke trek hebt, dan smaakt alles, dus ja, ook ik val wel eens terug op junk food.

McDonalds is echter geen food. Het is puur gif en er zit totaal geen voedingswaarde in. Zit je het eerste kwartier na het eten van een Big Mac propvol, een half uur later heb je alweer honger. Logisch, want er zit niks in.

Het is een lapje conserveringsmiddelen op een verlept blaadje sla met wat drap en een wederom conserveringsvol droog broodje.

Als je eenmaal een keer zelf een echte hamburger hebt gemaakt (met vers gehakt dus) dan weet je wat ik bedoel. Die smaak is totaal verschillend en als je die 2 naast elkaar legt, dan mag je de Big Mac echt geen hamburger meer noemen.

Ja, het ziet er wel lekker uit, maar dat is het eigenlijk dus niet echt.

Het meest verrassend, vinden onderzoekers van Time en The Week, de aanwezigheid van azodicarbonamide in de McRib, de populaire sandwich die Time uiteenrafelde. Azodicarbonamide tref je doorgaans aan als grondstof van gymmatten en zolen van sportschoenen. Maar ook in de McRib. Net als ‘gereconstrueerd vlees’.

Dat blijkt te gaan om ogen, ingewanden en andere delen die niet verhandelbaar zijn als vlees, maar wel (samen met de sportmat) iets op vlees kunnen laten lijken. Dan is er nog 980 mg  natrium, meer dan de helft van wat je per dag mag eten aan zout en 10 gram verzadigd vet.

Zelf zien? <— klik en je ziet een hamburger van 4 jaar oud.

 Maar ja, de kinderen vinden het zo leuk hè, een happy meal. En het is zo lekker makkelijk als je na een familiebezoek op weg naar huis bent en geen zin meer hebt in koken. Dus ja, dan neem je zelf ook maar wat. Een McRib ofzo (bwèk, als je dat hierboven eenmaal gelezen hebt!).

Dat je liters vocht moet innemen tegen de bergen zout die je binnen krijgt, neem je dan maar op de koop toe. En dat je een uur later al op de pot zit ook. Hoewel je echt wel weet dat het dus echt niet gezond kan zijn.

Een paar jaar geleden las ik over iemand die al 2 jaar een hamburger bewaard had en dat die hamburger er nog net zo uit zag als 2 jaar daarvoor. Ja, nou, dat zul je met je vergeten pannetje macaroni niet meemaken. Dat ruik je wel na een dag of 2 (Oh shit, dat staat daar te schimmelen onder het deksel…).

Dit spul blijft gewoon jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren goed.

Maar goed, diezelfde persoon heeft die hamburger toen gewoon nog langer bewaard, om te kijken hoelang dat ding goed zou blijven en wat blijkt?

Na 14 jaar is de hamburger nog steeds onveranderd! Hmmmm, en dat stoppen wij dan in ons lijf? Ik zal nu nog minder bij de McDonalds komen dan ik al deed!

Veertien jaar oude hamburger ziet er nog als nieuw uit

Een hamburger die veertien jaar geleden is gekocht bij een McDonalds-filiaal in de Verenigde Staten, is in die periode qua uiterlijk niets veranderd.

De Amerikaanse David Whipple kocht de hamburger veertien jaar geleden als experiment.

Hij wilde aan zijn vrienden laten zien dat junkfood volgestopt zit met conserveringsmiddelen.

Hij vergat het experiment echter en kwam er later achter dat hij de hamburger per ongeluk al twee jaar had bewaard.

“Mijn vriendin ontdekte de hamburger, die in een papieren tas achter in mijn auto lag. We konden het beide niet geloven, maar de hamburger zag er nog exact hetzelfde uit.

Toen hebben we besloten om het ding net zo lang te bewaren totdat hij er anders uit gaat zien”, legt Whipple uit in de Amerikaanse tv-show The Doctors.

Nu, veertien jaar later, ziet de hamburger er nog steeds hetzelfde uit. Whipple bewaart de hamburger om zijn kinderen ervan te overtuigen dat junkfood ongezond is, weet The Telegraph.

 

Advertentie

4 gedachtes over “Lekker; een Big Tasty Happy Meal

  1. Ongelooflijk! Ik kom er zelden maar als je dit leest, kan je inderdaad beter nooit meer gaan… het stomme is dat ik het die 1 a 2 keer per jaar wel echt lekker vind (al heb ik dat rib-ding nooit geprobeerd)….

    Geliked door 1 persoon

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s