MTN-Qhubeka, met rijders Cavendish en Bos, krijgt als Dimension Data World Tour-licentie.

ToB2015-presentation-Cav-2-630x419Verheugend nieuws! Het Dimension Data team, tot nu toe bekend als MTN-Qhubeka, is een WorldTour-licentie voor 2016 toegekend door de UCI, wat betekent dat de WorldTour weer zal terugkeren naar zijn volledige quotum van 18 teams. Het team onthulde het ‘historische’ nieuws op woensdag in hun trainingskamp in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Het Zuid-Afrikaanse team had oorspronkelijk de ‘Professional Continental’ status aangevraagd, maar de ondertekening van Mark Cavendish en de nieuwe sponsoring deals met Dimension Data, Deloitte en Sapinda, in combinatie met de extra beschikbare ruimte in de top van fietsers, maakte deze stap omhoog een reële mogelijkheid.

Theo Bos, Edvald Boasson Hagen, Daniel Teklehaimanot en Stephen Cummings staan eveneens onder contract bij het team van Doug Ryder. Het team was in discussie met de UCI, die het idee verwelkomde dat iemand het quotum zou in vullen, en werd naar behoren gecontroleerd door de Licentie Commissie met het oog op de financiële, structurele en logistieke haalbaarheid van deze zet te beoordelen.

“Dit is ongelooflijk, ik ben zo blij voor dit team, onze partners en alle medewerkers en rijders die zo hard hebben gewerkt door de jaren heen om dit team te blijven stimuleren tot het uiterste te gaan en te geloven dat alles mogelijk is,” zei teambaas Doug Ryder.

“Om dit nieuws op ons trainingskamp in Kaapstad te krijgen, terwijl we banden smeden met ons nieuwe team voor de toekomst, is gewoon de beste motivatie om verder te gaan in 2016.”

Het team heeft ook aangekondigd dat het een continentaal team gaat vormen  en registreren in 2016. Vanuit het opleidingscentrum van het team in Lucca, Italië, zal het team jonge Afrikaanse rijders laten racen in Europa en zo ervaring laten opdoen alvorens deze zich misschien kunnen plaatsen voor het WorldTour team.

Het team beschreef het nieuws, dat voor het eerst een Afrikaans team zal zien in de top van de sport, als historisch.

“Afrika zal een team vertegenwoordigd hebben op het hoogste niveau van de sport. Omdat we altijd hoopten deel te nemen aan de World Tour, is de opwinding van de aankondiging van vandaag geweldig ontvangen bij ons team, onze partners en onze fans over de hele wereld,” zo zei het team in een persbericht na het openen van een fles champagne.

“De realisatie van deze droom is alleen mogelijk gemaakt door jaren van hard werken, strategische partnerships, ongelooflijke rijders met uitzonderlijke prestaties en ondersteunend personeel. We zijn verheugd om de geschiedenisboeken te herschrijven en het Afrikaanse fietsen op het hoogste niveau in de wereld te plaatsen.

Wij bedanken onze partners Dimension Data, Deloitte, Cervélo, Sapinda, Rotor en alle anderen, die geloven in de toekomst van dit team, waardoor dit realiteit geworden is. Als een World Tour team geloven we dat we in staat zijn om meer mensen op de fiets te mobiliseren door de Qhubeka Charity en onze #BicyclesChangeLives campagne.”

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s