Wat te doen tegen een Cameltoe? Nooit meer een cameltoe? Zo kun je het voorkomen!

image_(1)__700

‘Cameltoe (letterlijk: kamelenteen, Nederlands ook wel: “lipleesbroek”) is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat kleding zodanig strak om de schaamstreek van een vrouw zit, dat de kleding zich tussen de schaamlippen wringt.’

Er staat een kameel in de gang…

Of je het wilt of niet, zichtbaar of niet, wij vrouwen hebben het allemaal. Het besluipt ons als we het het minste verwachten en laat zichzelf dan aan iedereen zien. Bijna alsof je kruis begint te zwaaien, HALLOOOOOO hier ben ik. En natuurlijk zijn we zelf de laatste die dat weten. Tot we een foto zien van onszelf tijdens een wedstrijd, of we lopen langs een ruit of spiegel en zien onszelf, en jawel hoor, daar is ie: De Cameltoe.

Schaamrood op de kaken?image_1433509439__700

Ongelooflijk maar waar, er zijn zelfs bikinibroekjes die een ingenaaide cameltoe hebben, voor vrouwen die blijkbaar geen enkele gêne over hun lichaam hebben.

Sommige mensen beweren dat vrouwen die zich schamen voor een al te duidelijke aftekening preuts of onzeker zijn, maar geloof dat maar niet. Broeken waarin je kunt liplezen zijn behalve gênant niet bepaald comfortabel om te dragen. En het is heel normaal om dat niet prettig te vinden.

20030825P_00011093589787Read my lips…

Zo’n naar binnen getrokken naad van een tight loopt niet heel erg fijn en daarbij wil je gewoon niet dat de hele wereld jouw zaakje kan inschatten. We zijn tenslotte geen kerels (grapje heren!)…

Maar goed, je herinnert je vast nog wel je eerste kennismaking met je cameltoe. Niet bepaald een aangename kennismaking, maar laten we eerlijk zijn, je kunt er maar beter van weten, zodat je er iets aan kunt doen.

Zomer; de tijd om kamelen te spotten!

Nu de zomer in volle gang is, kan het best lastig zijn om de cameltoe te voorkomen en toch lekker koel te blijven. Zodra je begint te sporten ga je transpireren en door transpiratie zit je toch al nauwsluitende kleding zo mogelijk nog strakker, waardoor je silhouet haarfijn duidelijk wordt.

Ja ook daar. Door onderstaande tips kun je voorkomen dat je al te expliciet met je edele delen te koop loopt en weer volledig van het sporten kunt genieten zonder je af te laten leiden door futiliteiten.

image_(6)__700Let’s Kill the camel!
  1. Probeer een loopbroek altijd uit voor je hem gebruikt.

In de winkel of thuis, ga voor de spiegel staan en loop een stukje op de plaats. Buk, draai, spring en hurk om te bekijken hoe de broek zit en vooral, of deze ook (redelijk) zo blijft zitten.

Natuurlijk is dit nooit exact vergelijkbaar met echte buitenloop omstandigheden, maar je krijgt op zijn minste een beetje een idee.

  1. Voorkom broeken met een hoge taille.image_(13)__700

Ja dames, dat hadden jullie vast niet gedacht, want hoge taille is toch comfortabel niet waar, en die taille, waar je zo hard voor werkt kan gebruikt worden toch?

FOUT! Hoge taille en loopkleding zijn 2 dingen die niet gecombineerd kunnen worden. Veel beter is kleding die goed valt op de heupen. Kleding die in de taille zit heeft helaas de neiging enorm op te kruipen. En dan vooral kruipen richting je kruis, waar alles zich verzamelt en voor je het weet heb je daar geen cameltoe, maar een olifantenpoot!

  1. EpvasDraag geen nieuwe kleding bij een wedstrijd.

Elke loper weet dat je voor een wedstrijd geen nieuwe voeding moet gaan uittesten, of nieuwe schoenen, en datzelfde geldt dus net zo goed voor nieuwe kleding.

Heb je een wedstrijd, zorg dan dat je kleding draagt die je al vaker hebt gedragen en waarvan je weet wat het doet en hoe het zit. Op deze manier kom je ook niet voor ongewenste verrassingen te staan, zoals een kruis dat de vlag uithangt op je finishfoto.

  1. Koop bij voorkeur een sportbroek met ingenaaid ondergoed.article-2362875-1ACFD4A6000005DC-772_964x639

Persoonlijk voel ik me altijd veel comfortabeler bij het rennen in broeken waarin een binnenbroek genaaid is. Je hoeft dan heus niet meteen zonder ondergoed te gaan rennen als je dat niet wilt, maar de broek zit gewoon beter dan een broek zonder binnenbroek.

Ze zijn er natuurlijk speciaal voor gemaakt en hebben goed ventilatie en voorkomen het opkruipen van de stof tussen je dijen. Ze worden gemaakt in vele modellen en materialen door vele merken.

  1. 136005181-681x1024Gebruik antiwrijvingscrème, zoals bijvoorbeeld vaseline.

Gelukkig hoef ik mezelf nooit aan dit soort middelen te wagen, maar als je heel erg last hebt van opkruipende stofjes en schuurplekken is vaseline het middel bij uitstek.

Waarom jezelf kwellen met rode en pijnlijke plekken als je dit zo makkelijk kunt voorkomen? Dit is dus 2 vliegen in 1 klap, want je broekje blijft beter zitten en je hebt minder last van schrale plekken…

  1. Scheer de boel niet helemaal kaal.image_(5)__700

Ja ja, ik weet wel dat het mode is, maar je hoeft niet aan elke mode mee te doen. Dat haar, dat zit daar niet voor niets en ondanks dat iedereen denkt dat geschoren mutsen veel hygiënischer zijn is dat een fabel.

Haar is daar juist aanwezig voor bescherming tegen bacteriën. Bijkomend voordeel is dat je vulva bedekter is en de afzonderlijke onderdelen dus minder zichtbaar en vooral minder kwetsbaar worden. Neemt niet weg dat een beetje onderhoud op zijn tijd noodzakelijk is, maar doe het bij voorkeur niet al te rigoureus.

  1. image_(3)__700Gebruik een inlegkruisje.

Inlegkruisjes met plakstripjes kun je precies op de goede plek bevestigen en ze zijn zo dun dat ze je niet in de weg zitten. Wel kan een inlegkruisje juist weer voor irritatie zorgen, zeker de varianten met parfum tegen ‘ongewenste luchtjes’.

Wij vrouwen hebben geen ongewenste luchtjes en als we die al zouden hebben komen ze juist door dat soort middelen. Dus leg in met mate.

8. Koop speciaal Camel No ondergoed.slide_1

Er bestaan verschillende soorten ondergoedfabrikanten die zich erop richten de Cameltoe naar het verleden te verbannen. Zo’n broekje kost je wel een €uri of 30, maar dan ben je er wel geheid vanaf. Merken zijn onder anderen Camelflage, Cuchini en BodiBase.

Zo, ik hoop dat jullie er iets van opgestoken hebben. En vind je dit allemaal maar onzin, dan staat het je natuurlijk vrij de adviezen te laten voor wat ze zijn en je hele hebben en houwen met trots aan de wereld te presenteren. Getuige de reacties op sommige fora zullen de hardlopende heren in Nederland je alleen maar dankbaar zijn.

22c30dee56e30d41937522e3fdad9c25-1435162080

Maar vergeet bovenal niet te genieten van het hardlopen. Met of zonder kameel!

4 gedachtes over “Wat te doen tegen een Cameltoe? Nooit meer een cameltoe? Zo kun je het voorkomen!

  1. Ik doe mee om om de 2 jaar een reactie op dit artikel te geven. Nu in het Coronatijdperk de sportscholen dicht zijn, zijn veel meer mensen gaan hardlopen, mannen en vrouwen. Nu kan het mij als man, die tegenwoordig gelukkig weer hardloopleggings kan dragen, echt boeien dat er een bobbel te zien is, het lijkt wel alsof de hele samenleving steeds preutser aan het worden is. Als je als vrouw inderdaad een cameltoe hebt, of van de man het zaakje kan zien, wat maakt het uit, gewoon lang genoeg volhouden totdat dat het nieuwe normaal wordt en hoef je je als vrouw of man niet in allerlei bochten te wringen om het te voorkomen. Alleen nog balen dat er voor vrouwen allerlei leuke prints en kleuren zijn en voor mannen bijna enkel donkere kleuren, meestal zwart, ik hoop dat de mode daar ook eens iets in veranderd.

    Like

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s