Crazy Color Run komt niet helemaal goed uit de verf.

the_color_run_review

Iets ging niet helemaal goed voor de 1800 deelnemers aan de Crazy Color Run in Leeuwarden. Het internet staat inmiddels vol met foto’s en klachten van mensen die de verf in alle kleuren niet meer uit hun haar krijgen en inmiddels zelfs naar de kapper gaan om deze kleuren te laten verwijderen.

Volgens de organisatie van de Crazy Color Run (niet te verwarren met de originele organisatie The Color Run™) is er iets niet helemaal goed gegaan met de verf. Joh, je meent het. Dat lijkt me gezien het resultaat wel logisch dat er op dat gebied iets niet helemaal is zoals het hoort.

CRgroup

Er zijn al verschillende Color Runs georganiseerd en het gebeurde niet eerder dat verf niet meer weggewassen kon worden. Volgens de organisatie Color Shine (is niet de organisator van dit event, want ook daar is de officiële organisatie in handen van The Color Run™) is de verf volstrekt onschadelijk en kan meestal goed gewassen worden…

Maar nu vraag ik me af… Als deze verf zo hardnekkig is dat deze zelfs na (volgens deelnemers) diverse keren wassen met behoorlijk agressieve middelen als Vanish en zelfs bleekmiddel nog steeds niet uit het haar gewassen is… Wat is dan wel het effect op de LONGEN van de deelnemers?

2012-07-15-COLORRUN1

Normaal gesproken wordt al aangeraden aan mensen met luchtwegproblemen als astma om iets voor hun mond te houden bij het lopen, wat is nu het effect van deze verf, die in chemisch bindend opzicht duidelijk veel heftiger is?

Is het niet noodzakelijk dat deze mensen vandaag allemaal even langs hun huisarts gaan om hun ademhaling te laten controleren? Lijkt mij dat als je min of meer een soort permanente haarverf inhaleert dit onmogelijk gezond kan zijn voor je lijf en leden en dat daar op zijn minst even naar geluisterd moet worden.

Youtube_ProfilePicture_02

Nog verbazingwekkender vind ik het daarom dat deelnemers zich helemaal geen zorgen maken om hun longen, want men is veel te druk bezig met het haar. Haar in alle kleuren is, hoe vervelend ook, maar de buitenkant. Met je longen moet je het echter nog je hele leven doen.

Ik ben dus heel benieuwd hoe dit gaat aflopen…

zachary

Zelf had ik kaarten om samen met mijn man The Color Run™ in Utrecht te lopen in september dit jaar, maar na kort overleg hebben wij nu na deze berichten toch maar besloten om deze run over te slaan.

Allereerst omdat we ons allebei hebben ingeschreven voor een triatlon en deze run dus eigenlijk een beetje van de planning valt, maar ook omdat we eerlijk gezegd onze eigen longen te lief hebben om er een regenboog van te maken (maar tegen regenbogen heb ik dan weer niks!).

Voor de duidelijkheid, The Color Run™ in Utrecht zal de zaken ongetwijfeld beter geregeld hebben dan deze knock off in Leeuwarden. Evengoed lijken mij dan al die rondvliegende stoffen nog niet heel goed voor je longen, maar ongetwijfeld beter dan deze blijvende verf.

Ga daarom goed na welke color run je loopt. Is dit een officiële of een kopie? Als je dan toch beslist mee te lopen met een kopie color run, weet dan dat je het risico neemt, bovenop de zetmeel stoflongen die je bij The Color Run™ ook zult hebben, wat langer met gekleurde haren rond te lopen…

Color-Run-2013-Jonathan-Moore-4

Hoe zou deze er vandaag hebben uitgezien?

5 gedachtes over “Crazy Color Run komt niet helemaal goed uit de verf.

   1. Ik heb trouwens net vernomen dat Leeuwarden niet via de officiele Color Run is georganiseerd en die van Utrecht wel!
    Zal ook zeker verschil in zitten.

    Geliked door 1 persoon

   2. Ja inmiddels heb ik ook begrepen dat het verschillende organisaties zijn allemaal en dat ze weliswaar allemaal Color Runs organiseren, maar elk op zijn eigen manier. Misschien dan toch maar gaan?

    Like

 1. De berichten over de kopie Crazy Color Run in Leeuwarden zijn ons niet ontgaan. Wij willen benadrukken dat er maar één echte Color Run is in de wereld, welke in Nederland al sinds 2013 succesvol wordt georganiseerd onder de naam The Color Run™. Wij willen nogmaals benadrukken te kiezen voor het officiële merk ipv een kopie waarbij de kwaliteit niet wordt gewaarborgd. De laatste editie van dit jaar vindt plaats op 12 september in Utrecht. Het ging hier om een kopie van The Color Run.

  Geliked door 1 persoon

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s