Haardrachten voor bij het Sporten.

the_wind_in_the_hair_by_innalogvin-d47sz1tDe wind in mijn haren en de zon in mijn gezicht.

Het klinkt geweldig en vrij, maar als je iets niet wilt tijdens het sporten is het wel dat je haar in de gezicht wappert.

Er zijn maar weinig vrouwen die sporten met los haar en het liefst willen ze het toch echt wel uit hun gezicht hebben. Natuurlijk zijn er ook mannen met lang haar, maar die zie ik nog niet zo snel met vlechten lopen… vandaar dat ik me deze keer enkel op de dames richt.

Als je net als ik dagelijks sport dan ga je op zoek naar een beetje creatieve manier om je haar op te knopen. Tenslotte wil je er tijdens het sporten ook nog een beetje appetijtelijk uitzien en vaak moet je na het sporten nog andere dingen doen en is het dus wel praktisch als je haar al goed zit.

Je kunt je haar natuurlijk gewoon met een elastiekje vast maken en het daar bij laten, maar niet iedereen neemt daar genoegen mee. Persoonlijk heb ik slechts een aantal eisen aan mijn behoorlijk weelderige haardos: Er mag absoluut geen haartje in mijn gezicht waaien, ik wil geen haar in mijn nek hebben hangen en het moet blijven zitten zoals ik het heb gestyled.

Daarom wilde ik hier eens wat van mijn favoriete stijlen met jullie delen, voor het geval je net even op zoek was naar een leuke manier om iets met je haren te doen voor tijdens het sporten. Je hebt er niet veel voor nodig en kunt het (met wat oefening) zelfs zonder spiegel in elkaar frutselen.

We beginnen met een klassieker, het staartje.

ponytail-braid

Maar dan net even anders dan anders. Het is super makkelijk om dit te doen. Je verzamelt al je haar in een staart. Vervolgens pak je 1 lange pluk uit je staart (voor het geval je lagen hebt), maakt er een vlechtje van en wikkelt deze om de elastiek heen. Dan duw je het uiteinde van het plukje onder het elastiekje en steekt het eventueel nog extra vast met een speldje. Klaar om te gaan.

Soepel Knotje.

hsfile_172180

Hiervoor heb je wel een wokkel nodig (zo’n draaispeld). Dit knotje is geweldig als je na het sporten nog met losse haren ergens naartoe moet. Je draait je haar omhoog en blijft draaien tot je haar vanzelf in een knot draait. Dan draai je de wokkel er zo in dat het knotje vastgezet wordt aan je hoofdhaar. Als je de wokkel er na het sporten weer uit haalt heb je een volle bos haar en geen afdrukken in je haar van speldjes of elastiekjes.

Mijn eigen favoriet: De 3-voudige Vikingvlecht.

Ingevlochten-haar1-e1411215088678-620x360

Hiermee liep ik tijdens de DHML (50 stoere vrouwen loop). Het is gewoonweg het perfecte kapsel. Het is wel even lastig te maken, maar het zit vast als een huis en staat super vrouwelijk.

Verdeel het haar in drie delen: links, midden en rechts. Bind het midden en de ene zijkant vast, zodat ze je niet in de weg zitten. Maak een Franse vlecht aan de andere zijkant. Dat doe je zo: Deel de pluk in drie stukken. Begin met vlechten en neem steeds een beetje haar op, zodat de vlecht vast komt te zitten aan je hoofd.

Ga zo door tot de achterkant van je hoofd en maak tijdelijk vast met een elastiek. Herhaal dit met de andere stukken haar en verzamel de 3 vlechten in een staat of knot. Eventueel kun je gaan voor de echte Vikinglook door ook vlechten in de staart te maken.

schattige Vlechtjes.

vlechten-3

Voor mij is dit een beetje te kinderlijk naar mijn zin, maar ook dit is weer een heel makkelijk kapsel. Maak een zijscheiding en verzamel het haar in 2 staartjes. Vlecht elke pluk vanaf de pony richting de schouders. Maak vast met een bandje of elastiekje.

Een andere van mijn favoriete kapsels: De Zijvlecht.
gallery_big_braided_ponytail

Deze vlecht is een snelle, gemakkelijke manier om je haar uit je gezicht en nek te krijgen. Strijk je haar naar een kant en pak vanonder je oor de pluk. Strijk met je hand het haar van de andere kant achterlangs je hoofd naar onder je oor. Verdeel het haar in 3 plukken en sla als eerste de pluk van de andere kant over die van onder je oor. Begin te vlechten en ga zo door tot je haar op is. Maak vast met een stiekje.

Nog beter: De Zijvlecht vanaf boven.

easy-hairstyle-braid-3

Maak een zijscheiding en begin bovenop de grootste pluk te vlechten. Vlecht dit naar achteren, terwijl je steeds een pluk haar bij pakt van de andere kant. Blijf doorvlechten tot onder aan de andere kant van je nek.  Je vlecht dus van je linkervoorhoofd naar je rechtoor of juist andersom, afhankelijk van je favoriete kant. Maakt vast met een elastiekje of wat je maar wilt. Je kunt het haar laten eindigen in een vlecht, staart of knot en het is allemaal mooi!

Andere makkelijke haaraccessoires.

Je hoeft natuurlijk niet per se aan de slag met vlechten en toestanden. Er zijn tegenwoordig steeds meer haarspulletjes op de markt voor sportende vrouwen.

Erg handig zijn de zigzag haarbanden. Je klemt ze vast achterin je nek, schuift ze in je haar en al het haar is in 1 keer uit je gezicht. Ook een uitkomst zijn de krinkelelastiekjes van rubber die onmogelijk uit je haar kunnen glijden omdat ze er helemaal in wikkelen. Dat is ook meteen het nadeel, vooral als je haar nat wordt, je krijgt ze er bijna niet meer uit.

Verder kun je nog gaan voor bandana’s, buffs en andere haarbandjes met speciale laagjes zodat het niet uit je haar glijdt. Of een pet. Zelf zou ik het liefst met dit kapsel lopen, maar dan moet ik nog even iemand vinden die nog beter kan vlechten dan ik…

tumblr_static_tumblr_static__640

Ik ben heel benieuwd wat jullie met je haar doen tijdens het sporten. Laat het me weten!

Advertentie

2 gedachtes over “Haardrachten voor bij het Sporten.

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s