Wasbord of plumpudding… Als je maar gelukkig bent!

c1e573cc2b36c71cd9ff36887d5f572eDe ene krant beweert dat vrouwen te mager worden, te gespierd ook, en dat dat allemaal heel erg slecht is. Wasbordjes zijn superslecht!

Andere artikelen beweren juist weer het tegenovergestelde, namelijk dat buikvet enorm ongezond is. Buikvet is superslecht!

Tja, wat moet je geloven dan? Wasbordjes zijn ongezond. Sterke buikspieren ondersteunen de rug, maar zijn slecht voor je. Buikvet is ook ongezond! Dat leidt weer tot hoger risico op hartaandoeningen… Teveel sporten is slecht, niks doen is helemaal dodelijk. Brood is slecht, brood moet, vet moet minder, nee vet moet meer. Suiker is slecht, oh oh van suikervrij krijg je kanker. Mensen lief, wat is het nou? Alles is slecht en alles is goed.

Online en in damesbladen worden de vrouwen afgekraakt. Werk je hard aan jezelf en ben je gezegend met discipline en een mooi lijf (soms na heel lang zwoegen) dan word je uitgemaakt voor anorexia troela en sportfreak. Ben je te dik, word je bekritiseerd als zijnde een kamerolifant. Of je er nou wel of niet iets aan kunt doen, GEEN ENKELE VROUW wil bekritiseerd worden om haar uiterlijk!

Magere vrouwen zijn niet altijd vrouwen die hun eten uitkotsen of niks eten of hele dagen op de hometrainer zitten. Sportvrouwen zijn niet altijd strak en gespierd en obsessief bezig met voeding. Toch worden er wel altijd algemene feiten gesteld en gaat heel Nederland daar dan weer op los op Faceboek en andere media.

Alsof ze met zijn allen zaten te wachten op een artikel wat ze kan beletten te gaan sporten. Want zie je wel, het is slecht. Dus beter doe je niks. We nemen nog een koekje! Het gekke in dit land vind ik dat niemand iets mag zeggen tegen dikkere mensen. Dik (en dan bedoel ik ook echt DIK, dus dat je buik bestaat uit 5 etages ofzo) is mooi en je gaat iemand zeker niet vertellen dat ze die donut of cupcake maar beter niet kan eten. Of dat lijnen zonder bewegen echt geen zin heeft.

Je mag echter wel schaamteloos gespierde of dunne mensen afzeiken die werken aan hun lichaam. Die niet elk taartje naar binnen proppen en die keer op keer te horen krijgen op een feestje dat ‘ze eens iets moeten eten, want dat kunnen ze best hebben, komt er hahaha eens wat vlees op dat gratenpakhuis’. Dat mag dan weer wel…

Het lijkt mij dat iedereen lekker zelf moet weten wat hij of zij doet en mensen gewoon moeten zorgen dat ze lekker in hun vel zit, dan ben je volgens mij ook gezond bezig. Ik doe zelf helemaal niks aan mijn buik en was een jaar geleden nog bijna 20 kilo zwaarder. Nu eet ik veel gezonder en lekkerder en ook regelmatiger en gek genoeg heb ik nu al lengte buikspieren die je ziet.

Nee, dat zal vast geen wasbord worden, maar volgens mij hoeft een gezonde jonge vrouw van 20 amper moeite te doen om die te krijgen hoor. Als ik na 2 zwangerschappen, jojo’en van 125 naar nu 60 kilo, schildklierschommelingen (Hashimoto) en 20 jaar niet sporten al spieren zichtbaar krijg, dan moet dat voor jonge vrouwen echt niet zoveel werk zijn.

En eerlijk gezegd: Ik zie liever spieren dan vetrollen. Maar voel je je fijn met je buik over je broekband, mij ook best. Wil je tonnetje rond worden, I don’t care, zolang je er maar geen slanke vrouwen om gaat lopen afzeiken. Als je zegt dat je zo gelukkig bent, prima, maar laat dat dan ook blijken uit je gedrag en ga niet anderen neerhalen (skelet, luciferhoutje, spijker, etc.) om jezelf maar iets beter te voelen.

50714169a518cf843911cfb72250da06Ik vind het persoonlijk heel fijn dat ik alles aan kan trekken wat ik leuk vind en dat het ook gewoon staat zoals het moet staan. En nee, daarvoor doe ik dus echt geen rare dingen, alleen met heel veel plezier sporten en beter eten dan vroeger.

Mijn kinderen genieten er van dat ik zoveel lekkere dingen maak, we eten veel gevarieerder en patat komt hier hooguit nog 1 keer in de week op tafel.

Goed gaat nu voor gemak en nee, dat valt echt niet mee en ik begrijp ook precies waar de meeste vrouwen stranden, zeker als ze een fulltime baan hebben, want het is gewoon heel veel werk om een gezonde maaltijd op tafel te zetten, die ook nog lekker is. Als je het tenminste goed en verstandig wilt aanpakken. Maar geloof me: Hoe vaker je dat doet, hoe gewoner en dus ook makkelijker het wordt en hoe sneller het gaat.

Maar die omslag dat ineens in allerlei bladen staat dat slank ongezond is en sporten ook en dat dik mooi is. Nou sorry hoor, maar dat is naar mijn idee gewoon om het merendeel van de mensen tevreden te stellen. Zoals de kindermaten al zijn aangepast. Zijn mijn kinderen ineens iel en mager? Nee, andere kinderen zijn gewoon te dik. De meeste mensen zijn te zwaar, dat blijkt ook uit onderzoeken, lijden daar ook onder, maar zijn vervolgens niet bereid om meer te bewegen…

Veel mensen willen gewoon dat alles makkelijk gaat. Met een iPad in de ene hand en een zak chips in de andere willen ze liefst zien dat de kilo’s er af vliegen. Nou, dat gaat dus niet gebeuren. Niet bewegen is dik worden. PUNT. En dat zou ook eens toegegeven moeten worden in plaats van om zieltjes te sparen steeds maar kledingmaten groter uit te laten vallen waardoor heel veel mensen dik worden zonder dat ze het in de gaten hebben. Een maat 38 van nu is de maat 42 van vroeger!

En zo is de nieuwe rage dus om mensen die werken aan hun figuur en op hun voeding letten af te zeiken, zodat mensen die niets of te weinig doen, en graag alles eten en niet echt bezig zijn met gezond of beter leven zich beter kunnen voelen in hun te dikke lichaam. Je hoeft je niet aangesproken te voelen, maar kijk gewoon eens eerlijk naar je eigen gewoonten. Moet je altijd met de auto? Pak je nog wel eens de fiets? Beweeg je echt elke dag minimaal een half uur matig intensief?

Ik vind het jammer dat mensen zich altijd aangevallen voelen en ook inderdaad voortdurend elkaar aanvallen. Dit blog is al te veel, ik zeg al dingen die ik eigenlijk niet ‘mag’ zeggen. Maar van wie niet? Het is toch echt de waarheid hoor. Dikke kinderen hebben dikke ouders, voornamelijk omdat ze ongezond eten en te weinig bewegen. Het is 1 van de grootste problemen in de gezondheidszorg, de toename van diabetes door teveel suiker, de toename in nierproblemen door teveel zout. Overgewicht, obesitas, hartproblemen, alles hangt met elkaar samen.

En dan willen ze gaan beweren dat mijn eten ongezond is en mijn lichaam in afbraak staat? Nou, ik heb daar, zoals nu denk ik wel duidelijk is, een heel andere mening over!

11219417_1100872913272613_8524536885444073415_n

Havermout, ei, perzik, bosvruchten, honing, banaan. Je maakt mij niet wijs dat dit ongezond is!

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s