Down Under Obstacle Run REVIEW.

604163_1072000549493183_1718394232119189183_nSupergave run. Oké, het was rotweer, koud, veel wind, de enige dag in de week zonder zon, het water was ijs- en ijskoud, maar wat dondert het… Achteraf vooral spierpijn in de buikspieren van de slappe lach, geweldig veel plezier gehad. De saamhorigheid van met zijn allen door de modder ploeteren is fantastisch.

De mensen van het team hebben duidelijk plezier in hun werk. Heb je vragen, je kunt overal terecht. Ook bij problemen hoef je je geen zorgen te maken, EHBO is in overvloed vertegenwoordigd en snel bereikbaar in geval van trammelant.

Het terrein van Down Under is natuurlijk wel uitermate geschikt voor zoiets, alles wat je nodig hebt voor een Obstacle Run is aanwezig. Ik woon zelf op 10 minuutjes fietsen afstand, dus kwam op de fiets, maar ook met de auto kun je er prima komen en de bus stopt vlakbij. Goed bereikbaar voor iedereen dus.
Bij aankomst was meteen duidelijk waar je je spullen kon laten, waar je kon omkleden en er waren meer dan genoeg voorzieningen als toilet, kleedruimte en douche. Je kreeg een tasje met muntje voor een saté en een leuk tijdschrift (Elsevier Juist).

Down Under Obstacle Run

Parcours is top, alhoewel er nog wel ruimte is voor verbetering. Hier en daar ontstaan wachtrijen door te kleine obstakels voor te veel mensen. In het begin liepen we meteen al vast toen ongeveer 50 man door een klein buisje heen moest om via het water verder te gaan. Ben je net begonnen, sta je al stil, dat is jammer. Dit houdt de groep wel lekker verspreid, maar het is in weer en wind best wel vervelend om 5 minuten te staan wachten tot je weer iets mag, dus dat kan beter.

Dit parcours is voor beginners best wel pittig, ik heb verschillende mensen onderkoeld langs de kant zien zitten. Er wordt gesteld dat je meer dan 3 pakken melk moet kunnen tillen, maar maak daar maar wat meer van. Sommige obstakels zijn niet te doen als je geen getrainde armen hebt, al ben je verder nog zo fit. Dat maakt het wel extra leuk om dit nog een keer te doen. Je weet dan wat je moet trainen en kunt zo weer zien of je vooruit bent gegaan.

Voor kinderen is deze tocht bij deze weersomstandigheden (11 graden, flinke wind) echt te bar. Daarbij moeten ze ook echt wel goed kunnen zwemmen, want het waden door de modder en het zwemmen gebeurt in echt diep water en zeker in de modder word je goed vastgezogen, waar je als kind toch wel moeilijk verder kunt zonder hulp van anderen. Vandaar dat er natuurlijk ook een kidsrun van 3 kilometer is en ik vind het verstandig om pas deel te nemen aan de 6 km vanaf een jaar of 16.

De bewegwijzering is over het algemeen goed. De zwart/gele linten lopen overal duidelijk door. Heel af en toe ontbreekt het lint dan echter helemaal en dan heb je al snel de neiging verkeerd te lopen. Dit kan nog iets duidelijker/consequenter dus, maar is geen onoverkomelijk ding.

11084300_1071660969527141_1211038846200504167_n

Verder hadden wij niet eens in de gaten dat we al over de finish waren, dus die mag ook wel iets beter aangegeven worden dan alleen met een rood/wit lint op de grond. Dat zie je na 6 kilometer bikkelen in de kou echt niet meer.

Wat helemaal top was, waren de ‘kannibalenpotten’ na de finish. Lekker warm water, wat je echt wel kunt gebruiken als je het zo koud hebt. Heerlijk weer een beetje op temperatuur komen, wat eerlijk gezegd alsnog niet echt lukte en gelukkig waren er dan ook perfecte isolatiedekentjes. Aan alles was gedacht.

De banaantjes en het drinken ongeveer een kilometer voor de finish zijn wel lief, maar totaal niet handig. Verder lopen met een banaan en een flesje water in je maag werkt niet echt en er waren dan ook best veel mensen misselijk naderhand. Ook weer een aandachtspuntje dus.

Maar goed, de run is nog volop in ontwikkeling en wordt elk jaar weer beter, dus ik verwacht dat dit volgende keer allemaal nog beter geregeld is.

1526456_1071999926159912_5941560118303149035_n

De kleine kritiekpuntjes vallen in het niet bij het overweldigende enthousiasme van de lopers en de organisatie. Het is een geweldige ervaring en iets wat je allemaal een keer gedaan moet hebben in je leven! Je voelt je weer net als vroeger toen je als kind overal op en onder klom zonder je druk te maken over je kleding. Zorg wel dat je goed getraind bent, zodat je zoveel mogelijk plezier kunt beleven aan het spelen in de modder.
Ik ga zeker nog een keer!!!!!

Advertentie

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s