Wat je moet weten voor je gaat Skaten.

1011606_951737894852783_7559808007623086191_nIk zie me nog staan een jaar geleden. Of meer ongemakkelijk zitten op mijn knieën eigenlijk, terwijl ik met veel moeite probeer een paar skates vanachter het luik op zolder te vissen.

Dwars door de spinnenwebben heen krijg ik ze te pakken, nog een wonder dat ik ze nog heb. Bij een verhuizing 10 jaar geleden stond ik met die bonken plastic in mijn handen en bedacht me dat ik daar nooit meer iets mee ging doen.

De laatste keer dat ik ze gebruikt had was geen succes namelijk. Ik ging zeer romantisch (not) met mijn man, toen nog mijn vriendje, een dagje skaten in Spaarnwoude, een prachtig park in de omgeving van Haarlem, waar we toen woonden. Ondanks dat ik – totaal a-sportief – die dingen nog nooit gebruikt had, was ik voor niks bang en stormde zo een helling af. Big mistake. Ik eindigde ergens onderaan in de kreukels en kon 3 weken niet meer lopen. Daarna pleurde ik die skates opzij en keek er niet meer naar om.

En toch had ik ze bewaard, waarschijnlijk het sentiment, ik hecht nou eenmaal aan alles. En niet dat ze zo mooi waren hoor, nee verre van, ze waren log, lelijk en te lang niet gebruikt. En nu had ik ze hier dus weer vanachter het luik gekrabbeld. Ik was al een maandje bezig met hardlopen en gek genoeg had ik daar veel lol in. Nog gekker was dat ik, zeer onsportief persoon met herstellende rokerslongen, bankhangbillen en terugtrekkende wijnbuik, op zoek was naar iets om naast het lopen te gaan doen. Ja, je leest het goed, niet in plaats van maar naast! Ik had de smaak te pakken en skaten, nou dat leek me wel wat.

Dus met de skates van 15 jaar eerder, de beschermingsset van mijn dochters en de wielrenhelm van mijn man ging ik op pad. Sjongejonge, wat zaten die skates belabberd, dat was ik even vergeten dat je na 5 minuten al amper meer op je benen kunt staan van de pijn in je enkels, laat staan dat je zo flitsend vooruit komt als je soms op straat wel ziet. Remmen, wat een drama, maar vooruit komen net zo goed.

De wielen van die skates waren onderhand ook haast verpulverd en tot stof vergaan, dus al met al werd mijn eerste skatepoging na al die jaren geen doorslaand succes. En toch ook weer wel, want ondanks dat ik niet vooruit kwam, mijn skates spontaan stuk gingen na een half uurtje stuntelen en ik achteraf helse pijn in mijn enkels en scheenbenen had, wist ik wel dat ik hier mee verder wilde.

Maar dan wel met nieuwe skates!

En zo begon dus mijn zoektocht naar een paar mooie nieuwe skates. Ik had niet zo heel veel eisen. Ze moesten niet heel professioneel zijn ofzo, dus ik hoefde niet meteen kapitalen neer te leggen. In Nederland zijn niet echt veel fysieke skatewinkels (het is niet bepaald een veel beoefende sport), dus moest ik online zoeken, wat de keuze ook al wat verder beperkte. Wel zo makkelijk. Ik wilde een zachtere schoen, want dat kunststof vond ik maar niks. En het zou leuk zijn als ze een beetje charmant bij mijn reeds aangeschafte sportoutfits pasten.

Of ook wel makkelijker gezegd: Je moet er op vallen, maar niet mee vallen. Nu ben ik zelf nogal een fan van Wehkamp, maar natuurlijk kun je online bijna overal terecht. Ik zocht op maat en keek daarna welke modellen ik voorgeschoteld kreeg. Dit zijn de standaardskates die eigenlijk door iedereen te gebruiken zijn. Niet te ingewikkeld met allerlei technische details, maar gewoon tekstjes als “op deze inline skates kan zowel de beginner als gevorderde skater zonder problemen mooie afstanden rijden”. Nou, wat wil een mens nog meer?

Ik had mijn oog laten vallen op de Rollerblade Powerslides. Deze heb ik besteld bij Wehkamp voor 119,95. Ik vond ze mooi, de schoen zag er comfortabel uit en ik had wel het idee dat ik er op zou kunnen skaten. Dus zo begon ik met mijn eerste stapjes, of beter gezegd, rolletjes, in de skatewereld. Ik wist er nog niks van, alleen dat ze mooi waren en dat ik nog veel moest leren. Pas veel later zou ik ontdekken hoe breed de wereld van het skaten eigenlijk is. Maar dat, lieve lezers, is een verhaal voor de volgende keer!

Lees hier hoe je verder gaat…

Advertentie

Een gedachte over “Wat je moet weten voor je gaat Skaten.

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s