Osaga; Goedkoop is duurkoop of gewoon leuk?

osaga1Osaga.. misschien heb je er al eens van gehoord.

De kans is echter groot dat je de naam nog nooit gehoord hebt.

Osaga is het eigen merk van Scapino, vroeger bekend als Dutchy.

Hierover zegt Scapino zelf:

Osaga is geschikt voor alle sportievelingen

In 2013 heeft Scapino het nieuwe sportmerk Osaga geïntroduceerd, voorheen Dutchy. Osaga biedt een breed assortiment aan sportartikelen voor zowel de functionele, als recreatieve sporter. De collectie is onderverdeeld in diverse sporten, zoals voetbal, fitness, tennis, running en zwemmen. Kortom voor elke sport de juiste outfit met een goede prijs en kwaliteit verhouding.

osagaDe winkel Scapino staat bij het grote publiek natuurlijk niet direct bekend als kwaliteitswinkel, maar vooral als ‘veel voor weinig, maar snel kapot’.

Op zich niet erg als iets niet heel lang mee gaat in bepaalde kledingmaten. Kinderen groeien supersnel en waarom zou je kapitalen uitgeven aan kleding die na een maandje al te klein begint te worden?

Schoenen hebben ze wel degelijk in alles soorten en maten en van uitstekende kwaliteit, dus ook daarvoor kun je er prima terecht.IMG_6668 (3)

Daarnaast heeft Scapino nu dus ook een groot scala aan sportkleding. In het verleden was dit altijd voornamelijk voetbalkleding, van broekjes tot scheenbeschermers en voor (niet al te geweldige) skates, maar tegenwoordig is hun assortiment behoorlijk uitgebreid met tenniskleding, fitnesskleding en hardloopoutfits. Helemaal geweldig dus.

Met de instelling ‘Is het niks, dan kost het ook niet veel’ kocht ik bij Scapino een aantal kledingstukken van Osaga. Osaga was mij als merk volkomen onbekend, maar dat had waarschijnlijk meer te maken met mijn gebrek aan sportieve bezigheden dan met het merk op zich.

In de winter had ik al eens een shirt via de online winkel Wehkamp besteld met duimgaten en daar was ik zeer over te spreken. Oké, ik moet zeggen, het zal niet echt langer mee gaan dan 1 herfst/winter/voorjaar periode, maar ik heb het dan ook echt wel heel intensief gedragen.

Had ik het aangehad, lag het al weer in de was en trok ik het 2 dagen later alweer aan. Het is mijn favoriete winterlongsleeve. Warm, zacht, mooie pasvorm en gewoonweg Stoer.

194920044_01Vandaar dat ik het ook wel aandurfde om wat meer te kopen van Osaga en ik moet zeggen, het is echt wel leuk spul! Ze spelen lekker in op de trend van de felle kleuren en opvallende prints van deze tijd, dus geen saaie rommel, maar felle neonshirts en broeken met bloemen.

De broek met bloemen is eigenlijk voor fitness en zit dus niet zo strak als de meeste hardlooptights, maar evengoed zat hij wel heel erg lekker en ik vond hem ook wel leuk staan.190320951_01

Er zit geen koordje in en geen zakje en dat zijn dan ook wel echt de tekortkomingen van deze broek, alsmede dat hij onderaan de pijp wat lang is en dan een beetje om je enkels slobbert, maar dat neemt niet weg dat het een hippe broek is die goed zit, leuk staat en ook nog eens overal bij past.

10374860_1056558141037424_6139816734017501073_nVerder kocht ik ook nog een shirtje in oranje (lijkt meer roze op de foto, maar is echt knaloranje), een bijpassende korte broek met oranje randje en een knielange tight met oranje strepen.

Het shirt is in 1 woord geweldig. De kwaliteit laat echt niks te wensen over, die is gewoon prima. Het zit lekker, staat vrolijk, ademt goed en de vorm is ook na het wassen nog uitstekend.

De korte broek, tja, wat moet ik zeggen… Je moet wel hele fraaie billen hebben om die broek zonder tight eronder aan te trekken (ik dus niet) want iedereen kan ze zien! 192340451_01De broek heeft splitjes aan de zijkanten, waardoor tijdens het lopen weinig verborgen blijft. Hoogzomer wel te doen denk ik, maar voor mij persoonlijk nu nog wel erg ‘nudistisch’.

Echter, met de tight eronder is het helemaal leuk en zit het ook goed. De tight is iets slapper dan de tights die ik heb van Asics, Adidas of Björn Borg, maar dat is dan weer mooi op te vangen met het korte broekje. Twee vliegen in 1 klap.

scapino-osaga-sport-capri-tp_4539163195214747658fKortom; De kleding dan Osaga is niet heel erg duur, iets zwakker van kwaliteit, maar zeker niet minder leuk en al helemaal niet slecht. Voor mensen met een kleine portemonnee is dure kleding niet altijd haalbaar en dan is dit een zeer geschikt alternatief.

Ook voor mensen die zich iets meer kunnen veroorloven hoeft dit merk niet overgeslagen te worden. Tenslotte houden vooral vrouwen van combineren en kun je eigenlijk nooit genoeg hardloopkleding hebben!

Osaga is een merk wat niet over het hoofd gezien mag worden.

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s