Recensie Yaktrax Pro van Yaktraxwinkel.

 

Voor vandaag had ik gepland minimaal 10 kilometer te gaan lopen. Ik had gisteren de hele dag lui op de bank gelegen, de dag ervoor had ik er ook al geen zin in, dus het werd weer tijd om mezelf een schop onder de kont te geven met de sportschoen.

Vanmorgen stond ik op en dacht: Even ontbijten, dan omkleden en gaan… Keek ik naar buiten en zag een witte sneeuwdeken over het landschap liggen. Oh jee, dat loopt toch een stuk minder lekker. Maar… voor mij gaat dat niet op, want ik heb afgelopen maand toen het al eerder sneeuwde namelijk de schoenijzers van Yaktrax gekocht en dit was dus een uitstekende gelegenheid om ze uit te gaan proberen.

Ik heb dus de Yagtrax Pro maat S (schoenmaat 38-40) voor € 29,95. Daar komt nog verzendkosten à € 3,95 bij dus voor € 33,90 ben je klaar. Binnen 3 dagen had ik ze in huis. Ze zien er heel raar uit en je kunt je niet voorstellen dat je daar echt normaal op kunt lopen. Er zijn meer soorten Yaktrax in verschillende prijsklassen, maar deze zijn het meest geschikt voor hardlopen.

Dit zegt Yaktraxwinkel over dit product:

  • Sneeuwketting voor schoenen
  • Tegen uitglijden in de sneeuw
  • In 4 maten verkrijgbaar
  • Gemakkelijk om te doen
  • Geschikt voor intensief gebruik zoals hardlopen
  • Loopt natuurlijk

Dat ging ik vandaag dus uitzoeken.

Mijn schoenen zijn maat 40 (ja mijn voetjes zijn wel iets kleiner, maar je wilt niet continu blauwe tenen hebben dus vandaar maatje groter) en ik kreeg het rubber er inderdaad heel makkelijk omheen.

Even zorgen dat het rubber aan alle kanten goed om je schoen sluit en dan maak je het bovenop je schoen nog vast met een klittenband strip.

De maat is dus prima en klopt en het aanbrenggemak klopt ook. Het ziet er gek uit en ik durfde er niet goed mee op het laminaat te lopen.

Dat ging wel maar voelde niet heel veilig en bestendig. Maar ja, je moet wel buiten komen hè…

Eenmaal buiten in de sneeuw voelden de Yaktrax ijzers meteen goed aan. Ik merkte meteen dat ik een stevige grip op de ondergrond had en voelde me heel veilig.

Dus ik begon te rennen.

Of het nou door de sneeuw kwam of de Yaktrax weet ik niet, maar na 500 meter waren mijn benen uitgeput. Alsof er lood in zat. Dus ik kwam maar moeizaam vooruit, ondanks dat ik veel grip en stabiliteit had.

Maar ik geef niet snel op dus ben gewoon lekker verder gerend. Ik moest wel veel stukjes wandelen omdat ik voortdurend oververmoeide benen had. Ik kan niet goed plaatsen waar dat door kwam, maar aangezien ik het nooit eerder heb gehad en nooit eerder met Yaktrax heb gelopen ben ik toch geneigd het daaraan te wijten.

Gaandeweg ging het dooien. Ik probeerde zoveel mogelijk de sneeuw en het ijs op te zoeken, want eerlijk is eerlijk; je kunt er wel mee op de gewone weg lopen, maar echt lekker loopt dat niet.

Het nadeel is dat de Yaktrax ijzers vrij groot zijn zodat je ze niet even makkelijk ergens in een zakje kunt frommelen, dus de beste optie is dan om erop te blijven lopen, zelfs al ligt er eigenlijk nog amper sneeuw.

Na een tijdje begin je ook best last te krijgen van het feit dat de ijzers voornamelijk in het midden te voelen zijn en je dus niet fijn op je schoenen kunt lopen zoals je gewend bent. Dat verklaart misschien ook het vermoeide gevoel in mijn benen: Je kunt niet je normale pace aanhouden.

Evengoed liep het toch best goed en al met al is het een hele verbetering ten opzichte van lopen in de sneeuw zonder de Yaktrax.

Dan heb je toch steeds de neiging af te remmen of zelfs te gaan schuifelen bij elk hoopje sneeuw.

Nu kon ik gewoon lekker door steggelen zonder na te denken over gladheid want één ding is zeker: De Yaktrax biedt absoluut grip bij gladheid en geeft daardoor een zeer sterk gevoel van veiligheid.

Dus makkelijk in gebruik, niet erg duur, doet wat het belooft, maar het loopt toch nog steeds lekkerder zonder sneeuw!

Ik geef de Yaktrax een 8.

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s