Beginnen met Hardlopen 6. Rennen met Evy. 5 Kilometer Schema.

Inmiddels tel ik de dagen dat ik kan en mag rennen. De dagen dat ik zonder blessures of andere obstakels lekker kan werken aan mijn 5 kilometer training.

Ik ben dan ook supertrots dat ik deze week al bij de laatste week van Rennen met Evy (Start to Run) ben aanbeland. Deze week zal ik aan het einde 5 kilometer aan 1 stuk kunnen lopen. Ik kan jullie wel vertellen dat ik dat een half jaar geleden zeker niet had kunnen denken.

Wat ik nog minder had kunnen vermoeden is dat ik het hardlopen echt hartstikke leuk vind. Ik sla geen keer over, ook niet als het regent, en ik zoek nooit een excuus om niet te gaan. Ik heb ook de leukste outfits gekocht, dus alleen daarom al is het een plezier om te lopen. Ja, je bent een vrouw of niet, dus wil je er ook dan een beetje leuk uitzien.

Het feit dat ik en passant 10 kilo ben kwijtgeraakt maakt het plezier er alleen nog maar groter op. Werken aan je conditie, lekker buiten zijn, een nuttige verslaving hebben in plaats van dat ellendige gepaf en nog afvallen ook.

En ik heb het allemaal zelf gedaan. Het is niet altijd makkelijk, maar ik zie de beloning dubbel en dwars terug.

Ik heb amper tics, ik pieker nergens meer over, ik kan weer de trap op zonder te hijgen, mijn kleding past weer, ik word steeds actiever en pak tegenwoordig de fiets in plaats van de auto. En ik begin binnenkort aan de 10 kilometer training…

Hardlopen, ja, ik kan het iedereen aanraden. Serieus, als ik het kan, kun jij het zeker. Ik was ook liever lui dan moe. Ik deed NIKS, helemaal NIKS, zat hele dagen beetje weg te kwijnen achter mijn pc’tje… Nou, nooit meer voor mij.

Echt…Ik had nooit kunnen denken dat ik het rennen zó leuk zou gaan vinden!

Advertentie

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s