Beginnen met Hardlopen 4. Rennen met Evy. 5 Kilometer Schema.

Ja, dat was weer even geleden, maar dat betekent niet dat ik het hardlopen heb opgegeven.

Nee, zeer zeker niet, ik loop nog steeds om de dag en ik moet zeggen dat ik er behoorlijk plezier in begin te krijgen.

Ondanks dat ik inmiddels al bij les 10 ofzo had moeten zijn, heb ik gisteren les 4 nog een keer gelopen. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik pas verder ga als ik de les zonder problemen kan volhouden, dat wil dus zeggen: Zonder voortijdig te gaan wandelen als ik nog moet rennen.

Les 3 was vrijwel hetzelfde als les 2, maar vanaf les 4 kwam er weer een minuutje bij. Vanaf die les moest ik dus het volgende schema gaan lopen:

 • 1 Minuut rennen
 • 1 Minuut wandelen
 • 1 Minuut rennen
 • 1 Minuut wandelen
 • 3 Minuten rennen
 • 3 Minuten wandelen
 • 3 Minuten rennen
 • 3 Minuten wandelen
 • 2 Minuten rennen
 • 2 Minuten wandelen
 • 2 Minuten rennen
 • 2 Minuten wandelen

De eerste keer dat ik hoorde dat ik 3 minuten achter elkaar moest gaan rennen kreeg ik het Spaans benauwd. Als je nagaat dat ik een paar weken geleden nog geen 10 meter kon rennen was dat ook niet zo gek.

Ik ben nu echter ruim 7 weken gestopt met roken en dat merk je! Niet alleen kan ik makkelijker een trap op lopen, ik heb dus ook meer uithoudingsvermogen. Omdat ik vastbesloten ben de 5 kilometer te kunnen rennen volg ik het programma van Evy dus, ook al lig ik dan hijgend op de bank na de training.

Dat valt evengoed nog best mee. De eerst keer was 1 minuut ontzettend lang. Nu denk ik: Goh is die minuut al voorbij. En ondanks dat ik met 3 minuten nog flink moet werken, het is niet dat het niet vol te houden is.

Volgende keer les 5 dus. Die is hetzelfde als les 4, maar dat geeft niet. Het programma is gemaakt om in 10 weken 5 kilometer te kunnen rennen. Als het 15 weken duurt vind ik het ook prima. Het gaat om het resultaat en ik wil het wel echt kunnen volhouden deze keer.

Ik heb mezelf inmiddels verwend met goede loopschoenen en een mooie hardloop outfit. Dat wil zeggen een mooie lange en korte renbroek, een paar hardloopshirts, goede sokken en een goede bh. Voor vrouwen misschien nog wel het belangrijkste onderdeel van de outfit, want het is echt stukken minder vermoeiend als je borsten niet alle kanten op zwabberen!

Zo’n mooie geschikte outfit is niet alleen leuker om in te rennen, maar je merkt het verschil bij de training meteen. Met goede loopschoenen loopt het ook gewoon prettiger. Dat geld had ik uitgespaard door niet meer te roken en ik moet zeggen, hier heb ik meer aan!

Wil je ook hardlopen? Begin er gewoon mee, want het is echt niet moeilijk!

Advertentie

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s