Beginnen met Hardlopen 3. Rennen met Evy. 5 Kilometer Schema.

Viel dat even mee.

Gisteren was het tijd voor les 2, want les 1 had ik al 2 keer gedaan en je moet natuurlijk wel verder. Ik dacht dat ik meteen meer moest rennen, maar nee, les 2 is eigenlijk wat ik al had gedaan, namelijk een herhaling van les 1.

Het schema was dus nogmaals:

 • 1 minuut rennen
 • 2 minuut wandelen
 • 1 minuut rennen
 • 2 minuut wandelen
 • 2 minuut rennen
 • 2 minuut wandelen
 • 2 minuut rennen
 • 2 minuut wandelen
 • 2 minuut rennen
 • 2 minuut wandelen
 • 1 minuut rennen
 • 1 minuut wandelen

Start to Run is inmiddels een echte hype geworden in Nederland en België. En terecht! Dankzij deze podcast is het voor iedereen makkelijk en haalbaar geworden om in tien weken van 0 tot 5 kilometer te hardlopen.

Op een leuke beat maakt Evy je wegwijs in de wereld van het hardlopen. Het programma wordt langzaam opgebouwd waardoor overbelasting wordt voorkomen. Ook krijg je tijdens elke training tips over hardlopen, voeding en je hardloop-outfit.

Zit je er even doorheen dan beurt Evy je op en wil je je ervaringen delen dan kan je dit doen met medelopers op de officiele facebook pagina. Als je de smaak goed te pakken hebt, helpt Evy je graag een paar kilometers verder.

Waar wacht je nog op? Trek je hardloopschoenen aan en start to run!

Mijn dochter en ik hebben in elk geval zeker de smaak te pakken. Gisteren gingen we weer samen en morgen hebben we ook weer een date staan. Leuk is dat je zo eens op een andere manier met elkaar bezig bent dan via huiswerk, knutselen, het avondeten, gezinsuitjes (altijd een zusje en vader erbij) of samen shoppen.

Voor de jongste heb ik speciale skeelers gekocht, zodat ook zij aan haar conditie kan werken en misschien straks wel mee kan skaten. Dit zijn skates die nu als rollerskates in elkaar zitten en straks versteld kunnen worden naar skeelers.

cb60a669f5d21f514ef7fa67bdd330ac_1398340

We zijn hier goed bezig dus! Ik vind het enorm leuk om met zijn allen aan onze conditie te werken. Het is gezellig en nuttig en het stimuleert mij in elk geval om te blijven stoppen met roken… Bijna 6 weken inmiddels.

Verder probeer ik zo goed en gezond mogelijk te koken (maar dan lekker) en je kunt merken dat het helpt. We voelen ons allemaal beter, sterker en fitter en dit is nog maar het begin!

Advertentie

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s