Beginnen met Hardlopen 2. Rennen met Evy. 5 Kilometer Schema.

Ongelooflijk, wat had ik een spierpijn de afgelopen dagen.

Echt niet normaal meer. Alsof ik een marathon had gelopen in plaats van 20 minuutjes voortsukkelen. Dat krijg je dus na jaren vegeteren, dan krijg je van het bewegen van je kleine teen al spierpijn.

Trap op, trap af, wat een hel zeg. Alsof die spieren in je bovenbenen ineens niet meer weten waarvoor ze zijn gemaakt. Buigen? Ja doei, zoek het uit, wij doen niet mee. Zoiets.

En dan had ik gisterenavond nog wel mijn 2e date met Evy. Door de vreselijke krampende pijn in mijn stelten besloot ik nogmaal les 1 te doorlopen in plaats van meteen door te gaan naar les 2. Ja, misschien dat het programma goed te doen is voor mensen die lang niet gesport hebben, maar over net ontwaakte lijken heb ik nog niets gehoord.

Ik doe rustigjes aan, we willen natuurlijk niet meteen afknappen!

Mijn dochter had zin om mee te lopen. Zij heeft wèl conditie, ze fietst tenslotte elke dag 20 kilometer om op school te komen en weer terug thuis, dus ze zou me absoluut niet ophouden. Ik haar waarschijnlijk wel…

Dus ondanks spierpijn en niet bepaald bemoedigende beentjes trok ik mijn hardloopschoentjes aan en begon aan de training. En verbazingwekkend genoeg ging dat heel goed. Van 2 kanten hoorde ik nu: Ik ben fier op je! In mijn oortje door Evy en aan de andere kant door mijn meerennende dochter die zonder moeite, 2 vingers in de neus, liep te rennen.

Het regende, maar dat was zeker geen probleem. Door mijn hooikoorts heb ik al snel last van de lucht als het zo mooi zonnig en droog is.

Met regen gaat het wat mij betreft alleen maar beter.

Deze keer dus gewoon het programma gevolgd op 5 seconden na en dat was niet eens omdat ik buiten adem was, maar omdat mijn been echt niet meer wilde. Toch de 20 minuten uitgelopen. Het begint leuk te worden. Overmorgen weer!

Omdat we nogmaals les 1 deden, liepen we dus het volgende schema:

 • 1 minuut rennen
 • 2 minuut wandelen
 • 1 minuut rennen
 • 2 minuut wandelen
 • 2 minuut rennen
 • 2 minuut wandelen
 • 2 minuut rennen
 • 2 minuut wandelen
 • 2 minuut rennen
 • 2 minuut wandelen
 • 1 minuut rennen
 • 1 minuut wandelen

Wil je ook iets gaan doen? Download dan dit superprogramma gratis hier

Advertentie

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s