Beginnen met Hardlopen. Rennen met Evy. 5 Kilometer Schema.

Evengoed was ik al dat snijden, kneden en weet ik wat meer wel een beetje zat en aangezien ik ook wat meer adem begon te krijgen, en ik een man heb die heel sportief is, leek het me een goed idee om ook weer eens wat te gaan bewegen.

En dan hebben we het dus echt over een fossiel dat tot leven komt hè. Ik heb echt gewoon zeker 15 jaar niet gesport, heb wel 2 kinderen gekregen (aanslag op je lijf), zit heel veel door mijn beroep (schrijf schrijf schrijf), rookte als een ketter, blowde ook een tijd teveel, kortom, ik ben een oud lijk!

Dus hoe krijg je dat oude lijk weer fit? Zonder meteen lid te worden van een sportclub of vereniging. Ik heb iets tegen verenigingen, er zit er altijd eentje bij die zo nodig de baas moet zijn. Je kent ze wel, die lui die binnen 5 jaar van nieuw lid de hele boekhouding of ledenadministratie naar zich toegetrokken hebben. Nee, bedankt.

En sporten met een vriendin wil ik ook niet, want ik wil gewoon alleen verantwoordelijk zijn voor mijn ‘hobby’ en niet verplicht worden, want eerlijk gezegd heb ik er dan al geen zin meer in als het moet! De sportschool ging ik vroeger wel heen, maar wat kreeg ik daar genoeg van zeg, die kerels die uitgebreid een gesprekje komen voeren als je net op het dijenapparaat zit…

Dus schrap vereniging, samen joggen  of sportschool. Ik wil iets doen wat ik overal kan doen en vooral ALLEEN. Nou ja, 1 vriendin mag met me mee en dat is Evy.

Evy spreekt Vlaams en ze is enorm fier op me. Zelfs als ik niks doe strooit ze al met complimenten. Ze is enorm stimulerend kan ik wel zeggen. Evy is een trainingsprogramma van de Belgische radio 1. In 30 lessen, die je kunt downloaden op een mp3 speler of Ipod leer je zonder problemen 5 kilometer lopen.

Als je hierna nog een langere afstand wilt lopen is er ook nog een trainingsprogramma voor 10 kilometer. 5 Kilometer leek mij om te beginnen ver genoeg. Van niets naar 5 kilometer leek me eerlijk gezegd zelfs een wonder. Als ik 1 minuut zou kunnen rennen zou ik al heel ‘fier’ op mezelf zijn.

Nou, en dat lukte. Gisterenavond heb ik 20 minuten getraind met in mijn oortjes een complimenterende en stimulerende Evy die me voortdurende begeleidde in mijn stappen, afgewisseld met stampende muziek of een sereen relaxatiedeuntje. We gaan nu lopen, nu mag je wandelen. Goed zo, je bent al halverwege. Echt het werkt.

Ik liep voor de eerste keer volgens dit schema:

 • 1 minuut rennen
 • 2 minuut wandelen
 • 1 minuut rennen
 • 2 minuut wandelen
 • 2 minuut rennen
 • 2 minuut wandelen
 • 2 minuut rennen
 • 2 minuut wandelen
 • 2 minuut rennen
 • 2 minuut wandelen
 • 1 minuut rennen
 • 1 minuut wandelen

Dit alles onder begeleiding van Evy en een bijpassend muziekje om je een beetje goed ritme te geven. Na 20 minuten was ik weer thuis (halverwege hoor je dat je halverwege bent en kun je dus omdraaien) en voelde ik me wel moe (logisch als je zoals ik nooooooooit iets doet en nu ineens gaat rennen), maar ook blij dat het me gelukt was.

Alleen de eerste en de laatste minuut rennen lukte me niet en verder heb ik me redelijk goed door het programma heen geworsteld. Morgenavond mag ik weer. En ik had het nooit gedacht, maar ik heb er zin in!

Wil je ook iets gaan doen? Download dan dit superprogramma gratis hier

Advertentie

2 gedachtes over “Beginnen met Hardlopen. Rennen met Evy. 5 Kilometer Schema.

Laat maar horen wat jij ervan vindt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s